Shopping Cart

Nu ai produse în coș :(

Continuă cumpărăturile

Despre Royal Sphinx

Fabrica Royal Sphinx a fost înființată de Petrus Regout în 1834, în Maastricht, Olanda. La început a fost o fabrică de sticlă. Doi ani mai târziu a început producția de ceramică.

Producția de ceramică a fost inițial concentrată pe așa-numita faianță - ceramică simplă pentru o piață locală. Producția a fost treptat adaptată la standarde mai înalte datorită specialiștilor britanici angajați pentru a concura cu cremă populară britanică.

Fiii Petrus au fost încorporați în conducerea companiei. Numele companiei a fost apoi schimbat în Petrus Regout & Co. În 1879 imaginea sfinxului a început să fie folosită ca marcă și siglă a companiei.

Din 1899 compania a fost numită De Sphinx.

În 1958 compania a fuzionat cu Société Ceramique și și-a schimbat numele în N.V. Sphinx-Céramique.

Din 1960, datorită unei decizii regale au fost marcate cu Royal Sphinx. În 1994, compania a fost depășită de firma suedeză Gustavsberg și numele a fost schimbat în NV Koninklijke Sphinx Gustavsberg.

Semnul sfinxului a fost cumpărat în 1999 de finlandezul Sanitec. În 2010, fabrica de la Maastricht a fost închisă, iar producția sa mutat la fabrica suedeză Sanitec.