Shopping Cart

Nu ai produse în coș :(

Continuă cumpărăturile

Istoria colecțiilor Delft :: albastru infinit

În secolul al XVI-lea, artizanii din Țările de Jos au început să creeze un stil distinctiv de faianță cu staniu, care folosea nuanțe vii de albastru pentru a descrie motive florale, peisaje naturale și iconografii istorice sau biblice. Deoarece acest tip de ceramică a fost produs în principal în jurul orașului Delft, i s-a dat în cele din urmă titlul de Delftware, sau, alternativ, Delft Blauw.

Din punct de vedere istoric, Delftware își are originea în Anvers în jurul anului 1500, când un olar italian numit Guido da Savino a început să producă ceramică similară, în conformitate cu metode care ar fi în cele din urmă asociate cu orașul Delft. Din cauza conflictelor din această parte a Europei, mulți meșteșugari care lucrau în Anvers au decis să se mute spre nord în Olanda și s-au stabilit în mai multe orașe olandeze, inclusiv Rotterdam, Gouda și Amsterdam.

Până la sfârșitul secolului al XVII-lea, Delft devenise principalul producător de ceramică din Țările de Jos, parțial datorită industriei sale de bere în scădere, care le-a permis artizanilor să se mute în clădiri mai mari, care anterior erau deținute de fabricile de bere ale orașului. Mai mult, pe măsură ce Olanda a devenit o mare putere colonială, flota sa comercială a stabilit rute comerciale stabile cu China și Japonia, ceea ce a încurajat ulterior influența asiatică în Europa.

Acest tip de ceramică este foarte apreciat de colecționari, datorită semnificației sale istorice și asocierii sale cu designul tradițional olandez. Acest stil de ceramică este, de asemenea, foarte popular în rândul vizitatorilor din Olanda și poate fi găsit în mai multe magazine specializate din Amsterdam.